Sv: Re: Spec.3

Forum Övrigt SSR Spec.3 Sv: Re: Spec.3

#98658

jorn
Deltagare

På den tiden da jeg kjørte Std.B/lilla gr. A hadde min bror en Ascona B nat. med en drevsats i veksellådan från en engelsk tilverkare. Den bilen hadde toppfart på nestan 100 km/h på 1:an’s veksel. På 4:an var toppfarten något øver 150 km/h, kommer inte i håg eksakt. Han hadde altså 3 vekslar innom samma fartsområde som jeg hadde på 4:an i min V4’a.
Da hans motor i tillegg hadde 195 hk mot mine 110 hk ble det helt umulig å åka like fort som han når hastigheten på strekorna var høg. På riktiga krokvegar var det tvert om her hadde jeg flere veksler til rådighet i de lavere fartsområder og kunne få ut maksimalt av bilen.
Enig med Fuling, det var merkelig at Saab ikke la seg litt høgere på de to første vekslene i sp2. Har aldri kjørt en bil med sp3. men daet hadde vært kul. Kan det være aktuellt å få tilverkad några satser?

J.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng