Sv: Re: specialfett

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT specialfett Sv: Re: specialfett

#67207
anonymous
Deltagare

Det går framåt – som man säger..

Jag har en bit kvar till fint-stadiet. Annars har jag hittat all förväntad rost. Ett litet aber har infunnit sig – höger hjulhus bak har haft ett hål där det läkt in vatten och skit (ett elektrolytbad – ett par liter våt och saltsmakande smörja!) vilket fått till följd att det rostat inifrån nedtill bakom baksätesarmstödet. Efter att all kexad plåt knackats bort ”kan man kasta in hatten” eller sitta bak och titta på bakhjulet!

Drivlinan är på väg ur bilen, likaså värmepaketet och hydrauliken (det lilla som finns!). Motorn gick bra och drog inte speciellt mycket olja och den glappade inte i balansaxeln, så den får klara sig utan renovering ett tag, utan det får bli stor service enligt serviceboken. Däremot ska jag renovera/serva förgasaren.

Framvagnen är riven och alla delar ska putsas upp och behandlas eftersom allt verkar mer eller mindre intakt. Det som ska bytas är gummibussningar. Stötdämpare och fjädrar verkar ok. Har inspekterat hjullagren – de verkar vara dimensionerade för en större stridsvagn eller snarare landningsstället till ett bombflygplan! Så de får vara kvar och bytas när och om behov uppstår.

Funderar även på att riva bakvagnen när man ändå har farten uppe. Som jag nämnt tidigare så är ju inte den tekniska svårighetsgraden allt för stor på en SAAB 96 – utan konstruktionen är robust och servicevänlig. Däremot så ska det bli intressant att bekanta sig med trumbromsar igen.

Det stora arbetet nu är att med hjälp av stämjärn och svetshammare få bort all rostskyddsmassa (har någon nån idé om bättre metod?)

Förslag på hur man bäst bygger upp ett rostskydd emottages tacksamt.

Snart kommer det trevliga jobbet med att frilägga de ytor som ska svetsas. Tillklippning av plåten och bockning av passbitar, det arbetet känns inte allt för jobbigt då det inte är så mycket kosmetiskt som är rostskadat, förutom höger fram- och bakskärm.

Lite offtopic ang fett.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng