Sv: Re: Specialverktyg för kopplingsbyte

Forum Modellspecifika forum 90/99 Specialverktyg för kopplingsbyte Sv: Re: Specialverktyg för kopplingsbyte

#108965
stefan
Deltagare

Saab Jonte. Det är lustigt med enligt SKF katalogen så är urtrampningslager VKC2232 till 40mm slav och VKC 2218 till 39mm slav.

Som jag har fattat det så är det så här: Kopplingarna kan se olika ut beroende på fabrikat, förr fanns det väl även Borg & Beck så den biten är ju som den är och man kan inte identifiera slavcylinderns diameter efter kopplingens utseende. Kopplingen kan ju vara bytt en gång tidigare. 40mm slav är original på en del MEN, ska du byta slavcylinder till en ny så finns den bara att köpa för 39mm lager. Byter man koppling så får man därför mäta vilket lager man har och köpa det separat. Varken Mekonomen eller Autoexperten eller vem som helst vet vad du har för lager och har de bara en rekommendation så är det naturligtvis fel. Båda lagren finns att köpa som sagt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng