Sv: Re: Specialverktyg till koppling

Forum Modellspecifika forum 90/99 Specialverktyg till koppling Sv: Re: Specialverktyg till koppling

#159014
bellman
Deltagare

Förlorade helt kopplingstrycket och pedalen gick i ”tomme” så det var bara att riva ner. Tänkte ta både huvudcylindern + hjälpcylindern samtidigt samt byta urtrampningslager och kolla lamellerna.

Med hjälp av en kofot kunde jag med ett ordentligt tag spänna ihop solfjädern vid de tre lägen på kopplingshuset som har urtaget och lägga in ett bromsrör i 3 delar som distans. Funkade bra.

Efter att ha rivit ner allt (passade även på att byta vattenpump) så konstaterades att allt var i bra skick förutom fjädern i huvudcylindern. Den hade gått av och därav fick jag ingen pumpverkan i cylindern. Nåväl – alla packningar etc byttes och allt fungerar bra. Största strulet I hela jobbet var egentligen en stödhylsa i kylarinfästningen som blivit deformerad och vägrade ta emot bulten men det löste sig (lite trångt i en 99:a så jag valde att ta bort kylaren) och de båda vänstra små stjärnskruvarna i locket till värmepaketet. Trångt, trångt…

Fjädern till huvudcylindern och båda rep.satserna fanns på Mekonomen och vattenpumpen på Biltema (1/2-a priset! Kanske 1/2-a kvalitén också vem vet?)

Kände mig lite villrådig inför hela jobbet men med en rep.handbok och ett tel.samtal till lokale SAAB-verkstaden så löste det sig.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng