Sv: Re: Specialverktyg till Vattenpump?

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Specialverktyg till Vattenpump? / Sv: Re: Specialverktyg till Vattenpump?

    Anonym
    maj 30, 2006 at 21:12 #95406

    Det där med slaghammare har jag också hört, av en gammal SAAB mekaniker. Enligt honom var det de modeller med skruv som skulle bankas ut med slaghammare, och detta var innan jag “lyft på locket” och visste vilken modell jag hade. jag fick låna en hemmabygd slaghammare för just detta ändamål, med en skruv som gängades ner i pumpaxeln, och ett utbytesverktyg för att hamra ut tätningen och lagret i blocket. Dock passade inte denna eftersom jag hade en mutter, varför jag använde klingan.
    Desstuton tillåter ju den metoden pumpaxeln att snurra medans man drar, åtminstone om man smörjer lite mellan muttern och klingan.
    Läste ochså någon stans på nätet om att det fanns tre typer av V-pumpar. Den tidiga med skruv, den sena med mutter där tätninen och lagret sitter i blocket, och en speciell typ som man testade 75-76 med mutter och ett mässingshus för lager och tätning som man sätter ner i blocket. Gissa vilken jag har!

    Lyckligtvis fick jag ju tag i en passande repsats av dig, vilken passar aldeles utmärkt och jag får passa på att tacka dig för. Det är bara den där lilla petitessen med just monteringen som återstår!