Sv: Re: Sportchassi eller inte ? Hur se det ?

Forum Modellspecifika forum 9000 Sportchassi eller inte ? Hur se det ? Sv: Re: Sportchassi eller inte ? Hur se det ?

#56306
saabaero
Deltagare

@fuling wrote:

Då inte elastitetsmodulen inte ändras med tiden så tappar inte en fjäder fjongen.
Kan bli lite lite kortare men fjäderkonstenet är konstant.

Sen kan fjädrar gå av pga ren utmatting eller rena matrialfel mm.
Inte vanligt men viss bilmärken har den sjukan.
Men men det är en helt annan sak.

Efter att ha provat flera olika kombinationer av nya & gamla fjädrar och dämpare på 9000 kan jag konstatera att nya fjädrar gör underverk på chassit. Med nya fjädrar återfår bilen de distinkta fjäderrörelserna som finns hos en ny bil och detta kommer inte av chassit blivit lite högre, det är nått annat.

Exempel
Med nya dämpare och gamla (Aero) fjädrar kändes bilen fortfarande sådär begagnat sunkig i fjädringsrörelsen, dock bättre än med gamla dämpare.
Efter montering av nya Aerofjädrar och dom nya dämparna (som hunnit gå några 1000 mil) blev det som en helt annan bil och sunket försvann. Fjäderbytet gav ingen aha-upplevelse gällande chassihöjden.
Vet inte om de gamla fjädrarna var utmattade, ihopsjunkna eller nått annat men upplevelsen att de nya fjädrarna har bättre fjong kvarstår.

Kan inte förklara det på annat sätt än att jag upplever att fjädrar tappar fjongen i arbetsområdet (har upplevt det även på andra bilar) så det skulle vara intressant att veta om fler upplevt samma sak och vad det kan bero på.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng