Sv: Re: Spray färga Bromsdetaljer

Forum Övrigt Allmänt Spray färga Bromsdetaljer Sv: Re: Spray färga Bromsdetaljer

#167814
Dicst
Deltagare

Får jag komma med ett helt annat tips?

Av din inledning förstår jag att du tänker göra en riktigt seriös uppsnyggning av bromsarna, men är man intresserad av att fräscha till detaljerna och anläggningsytorna utan att plocka ner halva bilen, så kommer man ganska långt med rengörning, stålborste och genomskinligt rostskyddsvax (typ Carosol). Jag har gjort detta på flera bilar och resultatet är suveränt! Både bromsok, trummor och skivnav samt ingående detaljer har fått denna behandling och ytan blir som gråmörkt gjutjärn (typ en kamin).

Efter rengörning och stålborstning så bara sprejar/penslar jag på vaxet och torkar bort det överflödiga med en trasa. När det torkat är ytan vattenavstötande och vaxet rinner inte bort av ev uppvärmning. Behandlingen håller för flera års användning utan att tappa varken funktion eller utseende och den är lätt att upprepa/bättra på. Passar utmärkt för bromstrummor med kylflänsar, som kan vara lite knepiga att måla.

/D

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng