Sv: Re: Startproblem

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Startproblem Sv: Re: Startproblem

#144851
dawa70
Deltagare

Hejsan,
Tack för alla råd, ska dyka ner i motorutrymmet på eftermiddagen.

Jag har alltså mätt så långt som till tändningskablarna till stiften, där är det cirka 10 volt, ska det vara högre spänning där?

Tändspolen ger full effekt, 19-20 tusen volt enligt mätinstrumentet, likaså ner i kabeln till kolstiftet i toppen på fördelarlocket, men sen är det något som är fel.

Tändinställningsläget har inte rubbat sej, fästskruven är åtdragen, kuggdreven är lika fräscha som de på vevaxeln, så det är ju inte felet.

Ska byta kondensator och brytare och se vad som händer.

Märkte ytterligare ett fel som inte har varit tidigare, när jag klämmer fast fördelarlocket med klämmorna och sen låter tändningen med startmotorn arbeta så rör sej hela fördelarlocket, rotorn skaver hårt på ett av stiften i locket och de andra är relativt orörda och så har det inte varit innan stoppet. Men krävs det inte mycket kraft för att rotoraxeln ska bli sned? Har en till fördelare liggandes.

Jag ska fortsätta leta efter orsaken, men att det är tändning på något sätt det är fel på är ju helt klart.

Tack för alla svar, mera är hjärtligt välkommet.

mvh Danne W.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng