Sv: Re: Stötfångare tidiga 92or

Forum Modellspecifika forum 92/93 Stötfångare tidiga 92or Sv: Re: Stötfångare tidiga 92or

#124903
Martin
Deltagare

Saabklubben anlitade samma leverantör som flera Volvoklubbar gjort, dvs Anders Lång i Leksand. En synnerligen duktig plåtkonstnär.

Jag var själv djupt inblandad i det hela. Det visade sig bland annat att det fanns flera olika sorters leverantörer och därmed utförande av stötfångarhorn och böjar. Våra horn och stötfångare tillverkades i en speciell plåtkvalitet som jag inte kommer ihåg beteckningen på coh kromades därefter.

Innan nytillverkningen drog igång var det mycket svårt att få fatt på nya grejer eftersom de fungerade som hyllvärmare. När väl produktionen av stötfångardelar kom igång fanns det plöstligt gott om NOS-delar, och prisnivån landade in på vad vi var tvungna att ta för nytillverkade.

Men, eftersom vår vän och reservdelsguru Rolf gick bort alldeles för tidigt för en kort tid sedan, är det troligt att en eventuell nyproduktion av 92 stötfångardelar kommer att dröja ett tag innan reservdelsverksamheten för 92-Sonett börjar flyta ungefär som tidigare igen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng