Sv: Re: Svajande framhjul

Forum Övrigt Allmänt Svajande framhjul Sv: Re: Svajande framhjul

#100163
Martin Sigge
Deltagare

Saxar lite ur Konsumenttjänstlagen. Tre års garanti gäller om jobbet är beställt efter 1/4 2005 (tidigare två år). För övrigt kanske skandalpressen är intresserad av att rapportera om att det kan vara direkt livsfarligt att lämna bilen på verkstad… Att det jobb verkstaden gjorde inte utfördes fackmässigt lär ju stå utom diskussion.

Lagen är i huvudsak tvingande, vilket betyder att hantverkaren inte får ge dig sämre avtalsvillkor än vad som står i lagen.

Konsumenttjänstlagen gäller:

1. arbete på lösa saker (till exempel reparation av bil eller tv)….

Hantverkaren ska

* utföra tjänsten fackmässigt, det vill säga utföra arbetet på ett sätt som normalt förväntas av en seriös fackman…..

Tjänsten är felaktig om

* resultatet avviker från vad du har rätt att kräva av utförande och material, det vill säga om tjänsten inte är fackmässigt utförd…..

Från och med den 1 april 2005 förlängs reklamationstiden från två till tre år. Den förlängda reklamationstiden gäller alltså tjänster som du beställer den 1 april eller senare. Har du avtalat om tjänsten före detta datum gäller fortfarande två års reklamationstid.

Är tjänsten felaktig kan du

* hålla inne betalningen som säkerhet för ditt krav,
* kräva att felet rättas till utan kostnad för dig, om det inte medför orimlig kostnad eller olägenhet för hantverkaren…..

http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?ArticleID=2580

Cheers

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng