Sv: Re: Svårstartad efter ha stått ett tag

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Svårstartad efter ha stått ett tag Sv: Re: Svårstartad efter ha stått ett tag

#48266

Borde inte en dålig bensinpump kunna ge nämnda symptom? Jag tänker mig att dåliga backventiler kan göra att bensinen sakta rinner bakåt från flottörventilen i förgasaren ner till en nivå motsvarande den i bensintanken. Har pumpen sedan nedsatt kapacitet kan det säkert ta en stunds nötande med startmotorn innan bensinen flödar in i flottörhuset igen. Men om så är fallet borde motorn starta snällt på den bensin som redan finns i flottörhuset och pumpen borde sedan hinna ikapp innan motorn tjuvstannar.

Täppt bränsleledning borde väl i första hand märkas efter en stunds körning? Min volvovalp var helt hopplös med märkliga tjuvstopp en liten stund efter att jag gasat på lite extra. Det gick sedan att få igång motorn igen efter en stunds nötande på startmotorn och allt verkade ok till nästa gång jag gasade på lite mer. Jag var övertygad om att det var pumpen som bråkade men till slut hittade jag en liten sten som kilat fast sig i en rörkoppling.

Min 96:a kan vara tjurig att starta om den varit avstängd några minuter efter ordentlig varmkörning. Det tycks ofta gå lättare om jag drar ut choken en smula, trots att motorn är varm. Tomgången är onormalt låg efter en varmstart men blir normal efter några minuters körning. Ofta tycker jag det börjar lukta bensin en stund efter att jag parkerat bilen efter en längre körning men jag har inte sett någon bensin läcka ut över motorn.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng