Sv: Re: Sverigeresa

Forum Övrigt Allmänt Sverigeresa Sv: Re: Sverigeresa

#125140
hotrodder
Deltagare

Tjae… varför sluta när man farten uppe?

Diverse efterforskning gjordes under början på veckan och på onsdag eftermiddag ifall någon organiserade tex. onsdagsfika i närheten av Mariestad. Efterlysningar via bl.a. Jonas L i Östersund som var vår länk ut på internet gav ett oerhört klent gensvar. Överhuvud taget var det noll respons i fråga om Saabåkare där vi befann oss förutom alla turister och pensionärer vid Göta kanal som vinkade glatt och ville surra med oss de gånger vi åkte ner på den lokala livsmedelsaffären i Lyrestad.
En nyinköpt Wheels onsdag eftermiddag gav svaret där deras kalender sa; Onsdagsfika/träff Hajtorps café Töreboda. Så lyckat! För dit hade vi drygt 8 kilometer…


Det var helt otroligt med folk och bilar. Alla bruksholkar parkerades utanför området och entuistbilarna vinkades av funktionärer in i själva trädgården. Vår entré skapade ett sanslöst drag med folk som ville surra och kika på 92´an. Förutom vår Saab tror jag det bara fanns två stycken TT 96´or så man kan ju undra var alla andra höll hus…Det parkerades i långa rader längs Göta Kanal och så mycket grant att titta på. Det blir lätt lite enahanda när man åker på sina lokala fikaträffar. Är ju liksom mest samma bilar som oftast dyker upp, kanske även därför vi skapade en sådan hype med vår Saab.

Många gånger funderar man i efterhand om hur tillfälligheter styr vad vi får uppleva och en av kvällens två höjdare dök upp helt oanonserat. Står och pratar Saab med en kille som jag nu tyvärr har glömt bort namnet på men… Hans mobil ringer och han svarar bara kort, -Kommer inom ett par minuter…
Killen tittar på mej och Berit och ställer sen frågan, -Ska ni bli med på en bilbåt tur?


Jag visste ju det fanns 3st Amphicars bland alla bilarna, dessutom tagit kort på dessa. Men från det till att bli inbjuden på en åktur i dessa minst sagt speciella bil… båt… bil?? Ja vad man nu ska kalla fordonet var ju inte min första tanke.


Kan säga jag haft lyckan att få provköra/ åka mycket olika och knepiga fordon från motoriserade sparkar, röramsförsedda v-åttor, roddar, jänkare mm. Men precis som med husbilen liknade detta ingenting annat, dessutom är jag personligen inte så värst förtjust i sjön.


Landsättningen var inte helt enkel, bilen.. *ehh* båten är ju bakhjulsdriven så man måste liksom både komma rakt och ha fart så bakhjulen hittar fäste. Inte blev det bättre av att ”familjen and” simmade in ust där vi skulle upp med bilen… *ehh* båten.


På väg från träffen tar vi rygg på en av de få tvåtaktarna som fanns på plats. Efter små krokiga asfaltsvägar var vi bitvis uppe i över hundra och Berit som krampaktigt håller sej fast ropar, – vad är det frågan om… såhär fort har du ju inte kört under hela resan?
Killen i Saaben slår stopp och kommer frågande ut, -Vad sitter det för motor i den där? Går ju katten inte att köra ifrån dej *skrattar*


Vi blir inbjudna till Sjötorp och väl hemma hos honom så får jag en kik på något som jag bara måste ha…
En av de modellansvariga på Saab i Trollhättan har tillverka gjutformar som denna kille har köpt.
Tänk; tokvass glödstiftare, radiostyrning och lackad som min stora *suck*
Den ska jag skrämma gamla tanter, katter och hundar med *garvar*

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng