Sv: Re: T16S Aero x 3. Bilder -92 T16 5D. LUX 4D T16?

Forum Övrigt Projekt / Min bil MCY Cab 1991 Sv: Re: T16S Aero x 3. Bilder -92 T16 5D. LUX 4D T16?

#180293
turbocab
Deltagare

Ja, precis! Jag hade släppt det när det ringde idag, och vi kom snabbt fram till en lösning. Att jag slipper få hem den till mig nu är det avgörande. Sen får vi se var projektet landar. Det är inte mkt pyssel som behövs för en mkt fin bil, men motorn är vi överens skall ut! En ny håller på att jagas fram. Vi behåller styrsystem och allt.

Fråga till proffsen: Bilen har drivaxlar från 1984 såklart. Lådan som kommer hamna i bilen är av senare årsmodell, troligen 1992, och då undrar jag om man kan skruva loss medbringarna från nya lådan och stoppa i de som sitter i bilen nu, dvs av den mindre modellen. Något strul med det?
Eller kan man sätta de större knutkorsen på drivaxeln från 1984? Jag har nog en uppsättning såna drivaxlar nånstans som kan slaktas. Tacksam för tips…

Lite mer pics då kanske:

Främre kofångaren är nästan ny, kromlisterna skall finnas också. Fläcken på huven är rost, vi kommer blästra rent och lacka lite grand tror jag.

Inredningen. Standard Turbo. Framsätet kändes inte jättenersuttet, och allt annat var jättefint faktiskt. Galet fint tom, ställt i relation till 42.000 mil.

motorn! Man kan tycka 42000 mil är ball och behålla den – men nej, vi köper den inte för original superrenoving, så den åker ur och byts mot en där delarna finns fortfarande. Helt orörd. Turbon är original från 1984 (!!!!) och laddar, men först vid 4000 rpm nånting. Känslan i växelspaken var ”random”. Det gick typ vispa runt lite hur som helst och med lite tur hoppade en växel i. ok, jag överdriver, men 5an var faktiskt svår att få i.

En häckbild till!

Vi hämtar bilen imorgon, men sen händer väl inte så mkt mer i år med den. Jag kommer inte vara registrerad ägare, jag kommer inte ha den hemma, så Andreas, du kan vara lugn – jag kommer satsa på min andra! 😛

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng