Sv: Re: T16S Aero x 3, gul, gul och röd.

Forum / Övrigt / Projekt / Min bil / MCY Cab 1991 / Sv: Re: T16S Aero x 3, gul, gul och röd.

    oktober 31, 2010 at 18:28 #178809

    Jo Tjena – läste just mitt eget inlägg ovan här, och konstaterar att det höll ju inte så länge. En ny og900 är inhandlat, och den kräver en del jobb…. Nu är det ju inte nån utställningsvagn, utan en familje/Vinterbil, men ändå…. 😆 Bilen är en 1992 T16 AD55, dvs 5-dörrars, med elhissar och elspeglar, 19300 mil ca. Rost? Javisst, men inte nån farligt, bättre än man kan tro. Dörrarna är skitfina!

    Tyvärr inga bilder idag, kommer imorgon hoppas jag! Men vilken bil – tight känsla, allt funkar, och den är inte alls olik karaktären i min röda TurboS, fast lite mer sliten då såklart. Nu slipper jag dessutom köra Skoda Octavia till vintern. Helt sjukt – igår hade en tågbiljett bokats för att hämta Turbo 1992an idag Söndag i Helsingborg. Igår Em, lördag, ringer en familj från Ystad och vill köpa min gula Octavia RS för mitt senaste begärda pris på blocket. Efter lite diskussion så köper dom bilen osett, och vi bestämmer träff i Helsingborg. Så jag kör Skodan ner, och 1992 Turbo hem! Och med lite pengar emellan. 😛 Behöver jag säga vilken bil som gav mest körglädje?

    Bilder kommer som sagt… Planer så här långt: Ny front. Rensa lite el. Fixa gummilister. Tvätta. Emblemfix bak. Serva. Nya fälgar – (Klart redan) GLT justering. Fixa bucklan fram, dit med en Grill bla. Mm…..

    Jag är såååå djävla nöjd med bilen så här långt…. Det bästa av allt – bakre dämparen är borta, ersatt av ett rör. Gissa om det gurglar. Oh my god… Och så finns en stor logga “Svenska Saab 900 klubben” i bakrutan! Säljaren har tidigare sålt dekaler för klubben!