Sv: Re: T16S Aero x 3. Kopplingsfix, minusgrader….

Forum Övrigt Projekt / Min bil MCY Cab 1991 Sv: Re: T16S Aero x 3. Kopplingsfix, minusgrader….

#180952
turbocab
Deltagare

Då var min T16CC en fulltryckare igen. Tackar Jesprut för detta! Och tack ni andra som erbjöd.

Igår meckade jag och Karl 900T16 LUX! Skitball att vara två och mecka runt lite. Vi har nu ändrat inriktning på projektet lite. Motorn och lådan kommer behållas, åtminstone nu över sommaren. Ett nytt spakställ gjorde underverk! 42000 mil sliter på plastkulorna. Ett likadant med 18k mil på mätaren var lösningen, nu hoppar 5an och alla de andra växlarna i så snällt så. Mao – lådan är ok. Helt ljudlös, inget läckage. Motorn går rätt bra. Startar på första slaget, helt galet. Turbon laddar på, men inget händer ju under 3500 rpm. Men sen händer det fan så mkt mer! Ett varv eller två på wastegaten så kommer det nog bli ännu bättre. Nån APC trim skall vi inte göra, den får vara orörd. Dessutom hittar vi den inte, den sitter inte i hjulhuset. 😯 (skoja mest, den sitter väl under baksätet om jag inte är felinformerad?) Glappande bakluckan har även spänts upp och är nu tyst vid körning.

Här är en bild innan vi började igår.

Så här äcklig var maskin:

En flaska avfettning och två diskborstar senare:

Notera rostfria slangklämmor. Det är skitfint under allting. Kylaren ser helt ny ut, bara lite rostyta på några ställen. Länkarmarna är helt ok, mkt bättre än på min Cherry. Gött!!!!

Andra sidan. Det var helt svart här överallt innan, 20 års klet och dynga. Mekanikerna som skött bilen kan inte vart jättenöjda när dom öppnat locket på denna för standardservice, men ett bra jobb har dom gjort.

Garaget: JAAAA. Det är klart i stort sett. Jag skall slänga upp lite bilder idag tror jag. Hade gärna provparkerat en bil i det, men det går inte. Igår bestämde sig snön på vårt långa lutande tak att släppa, allt på en gång. Under några sekunder av chock då jag trodde att ett godståg kört in i kåken pågick lavinen. Sen var det bara skotta fram huset igen. En bil kommer inte in i Garaget nu, för det ligger väl ett ton av packat snöklet framför. Ställer man sig på högen sjunker man inte ner nånting alls….. 😥 Djävla lappmögel, jag hatar SNÖ. Jaja, får inte hem nån av pärlorna nu ändå. Jag tänker inte berätta hur min röda TurboS står vinterparkerad så här långt, men det innefattar ett bilöverdrag, massa snö och inget tak. 🙄 Och eftersom cabben står inlåst innanför den så kommer inte den heller ut just nu…. Gaaaaah. Vår, var är du?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng