Sv: Re: T16S Montecab, 900 T8 Special BILDER, nu i garage

Forum / Övrigt / Projekt / Min bil / MCY Cab 1991 / Sv: Re: T16S Montecab, 900 T8 Special BILDER, nu i garage

    januari 6, 2012 at 16:59 #188830

    Idag blev det solskenstur, en kort sväng. Gick fint, ett litet morrande och bankande ibland baktill som oroade, men det skulle kunna ha nåt med att ena hjulet satt på en bult att göra? 🙄 Bromsarna är fortfarande slappa trots ny luftning, så imorgon blir det nya backar. Verkar som att BDS har en uppsättning hemma för Og900, Ferodo. Eg vill jag ju ha original, men det har jag ju, om dom verkar inget bra just detta paret.

    Lite pics. Otvättad bil, det vart vinter idag här, så bilen är fortf oputsad sen 2004, därav skicket.

    Blev ju hyfsat.. 😛 Känslan i reglage, låda mm är sjukt bra, nyskick typ och lika bra som den röda var.

    Plåten utvändigt är mkt bra. En lite irriterande repa vänster bak och en liten på luckan, jag tror dock dom är poleringsbara. Men jag vet inte om dom satt där innan… Men inga dörrslag eller andra konstigheter, aldrig krockad. Klonket och känslan i dörrarna är galet bra!

    Annan bild på inredningen. Rätt original det hela, tom original Saabhögtalare framtill. Förvånansvärt bra ljud när man kör med bra stereo.

    Luckan är bytt pga av en ful och onödig rostfläck. Rampen passade mkt bra. SaabMuseum nummerhållare, RIP! Orkar jag så åker bakröret av och lackas svart. Det är troligen original 1989.

    Fronten har fått en ny fräsch grill, nya lampor och US blinkers, mest för att dom är så djäkla snygga. Lamporna är inte Hella original men så var väl bilen inte tänkt heller. Säkerhetsdetalj också, ljuset är mkt bra med nytt allting. Och ingen Xenon-skit heller. (I hate Xenon)

    Maskinrummet. Bara oljebyte i lådan kvar, sen är det klart här. Allt funkar så bra och inget kommer röras!

    Måndag väntar svetsen för länkarmen fram. På det gamla besiktningsprotokollet så fanns ju som sagt en anmärkning, på just detta. Så det löser vi nu, innan första besiktningen. Så fort det är klart på verkstan beställer jag tid!