Sv: Re: T16S Montecab, + TurboS Aero x2. Importen hemma!

Forum Övrigt Projekt / Min bil MCY Cab 1991 Sv: Re: T16S Montecab, + TurboS Aero x2. Importen hemma!

#194611
turbocab
Deltagare

Ja, UV strålningen i Italien är inte att leka med, så även om denna vart mkt parkad i Garage så har det tagit på den hårt när den kört.

Projektet är igång redan, så länge kunde jag hålla mig…. Har rivit lite i fronten. Och plockat loss luftfilter, rotor och fördelarlock. Blä…. INte konstigt den misstände lite. Tändkablarna är torra och hårda…. Lossar lätt. Inte bra. Luftfiltret – det går inte se vilken färg det hade en gång. Det är helt svart….. Blääääää….. 😛 Tändingen står nog minst 5 grader fel. Det var dags för service med andra ord. Enl boken som medföljde så har bilen förärats originalservice – 4 gånger. Sista stämpeln är på 3900 mil, det var väl nån gång på 90-talet. Hur det är sen vet jag inte…. 🙄

Bägge framlyktorna har gått utan gummi-tutorna isatta, där kabeln går in i dom. Detaljkänslan hos mekanikern som haft bilen får 1 poäng av 10 möjliga. Men tur i oturen – bägge Hella glasen är kanonfina och nu tvättade, ena huset var kass men jag hade beggat som kunde användas. I det satt även nyskick reflektor! Så en lykta är restaurerad och nära ny, en reflektor skall nu beställas bara så är det klart sen! Sparat minst 1500 på det, och får Hella original. Gött. Blinkers – bägge var utan backljus. Ej på IT-marknaden? Eller bytta? INgen aning, men US blinkers blir ju kanon på den.

Beslaget ovanpå oljekylen, skruvarna runt i kring – allt är guldeloxerat. Det är jag inte van vid. 😎

Längre kom jag inte ikväll, det kommer dra ut på tiden alltihopa, grabben är lite krasslig igen. Ett ord: Vabruari.

Sen måste jag bara säga det att vad gött det är att börja på ett nytt projekt. Doften, alla prylarna, att bara hänga lite över motorn och kika ner och känna ideerna komma flödande, jakten på resultatet och den perfekta bilen, som allt för ofta tar slut för snabbt! Det är ju jakten och resan som är målet, eller hur? Hursomhelst så undrar jag hur man nånsin skall kunna sluta med detta, det är som en drog ju. Och i detta nu är en order lagt på Speedparts på en hel del godis som krävs. Inklusive läder-knopp för växelspaken! Den var inte med bilen, tror inte den fanns med från fabrik. De hotellnätter jag sparade på resan är alltså redan nu omvandlade till nödvändiga delar!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng