Sv: Re: Tändinställning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Tändinställning Sv: Re: Tändinställning

#85127

anonymous
Deltagare

Hej!

Jag förstår mig inte särskilt mycket på motorer, men jag tänkte uppmuntra dig en aning. Jag stod i din belägenhet i onsdags kväll. Jag fick inte ordning på någonting vad gällde tändinställning. Det började bli sent. Till sist fick jag till det så den tände på två cylindrar och gick faktiskt ganska skapligt (trots oväsen och massor av rök). Jag gav upp och tänkte att nu är det kört. Åkte hem och lade mig och fick lite god sömn. Kom tillbaka till jobbet där bilen stod och började igen nästa morgon. Denna gången funkade det bättre.

Om du tagit bort fördelaren, vilket du måste ha gjort, så kan den sitta på två sätt även om alla märken stämmer (rotorn vrider sig ju bara ett halvt varv per vevstaksvarv). Om du inte kan få den att gå så ryck ur fördelaren helt och hållet och rulla bilen så att remskivan vrider sig ett helt varv tillbaka till märket. Tryck i fördelaren och montera dit hela rastafrisyren. Är du sedan två personer så kan den ena av dig vrida på tändningsnyckeln och den andra av dig vrida försiktigt på fördelartornet tills aset sparkar igång och du är i glad igen. Sedan kan man finjustera med stroblampa enligt konstens alla regler.

Lycka till.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng