Sv: Re: Tändkablar till 99a med insprutningsmotor?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Tändkablar till 99a med insprutningsmotor? Sv: Re: Tändkablar till 99a med insprutningsmotor?

#120714
alexander
Deltagare

Stopp ett ögonblick nu! :lecture:
Tändkablarna som såldes av SAAB som reservdel till 99 Turbo är vanliga Bougicord, fast med klassning ”D” istället för ”C” som originalmonterades på sugisarna, även senare 900.
Elektriskt motståndsvärde skiljer inte – det är värmetåligheten som är olika. (140 grader istället för 120.)
Matthias R sa:

Som Stefan skriver är det en väldig skillnad på tändkablar från för och nu. Gårdagens oiginalkablar, även nya oanvända,får se sig slagna av dagens på flera punkter. Ledningsförmåga, isolationsbeklädnad, fuktmotstånd etc är alla egenskaper som har utvecklats.

på vilket sätt då? Jag har inte sett eller hört att det ändrats någonting på Bougicords OEM-kablar till SAAB under de senaste 15 åren? Eftersom dessutom gamla SAAB:ar väldigt sällan har kabelproblem undrar jag om det stämmer som du säger. Jag vet flera gamla SAAB:ar som rullat bortemot 30 000 mil med samma originalkablar.
Däremot har jag flera gånger sett hur undermånliga bla Biltemas kablar är – klena kontakter, dålig stomme och dåligt ytterhölje. Kommer inte i mina bilar – ever…

/Alexander

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng