Sv: Re: Tändkablar till 99a med insprutningsmotor?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Tändkablar till 99a med insprutningsmotor? Sv: Re: Tändkablar till 99a med insprutningsmotor?

#120732
alexander
Deltagare

Hej på er! 🙂

Jag håller inte med er om att det är lite problem med ”moderna” tändkablar. Visserligen är det ju mer kräm i dagens tändsytem, men det är ju MÅNGA nyare bilar som har problem med spolar och kablar/kontakter under garantitiden, bla Renault, VW, och Mercedes. Bougicord har haft rostfri tråd i kablarna redan på 80-talet (och troligen även tidigare) vad jag sett. Ganska säkert är det tillsatt silicon i ytterskiktet på D-klassade kablar för att tåla värme, även om kabeln ser likadan ut som de enklare.
Till skillnad från många billiga kablar torkar inte heller deras isolerskikt sönder. Det är ju inte ovanligt att gamla kablar annars är spröda som bakelit.

Eftersom Bougicord är rätt billiga hos Mekonomen o dyl köper jag inte någon ”okänd” kabel, även om kvaliten kanske är bättre numera.

mvh,
Alexander

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng