Sv: Re: Tändning/gång problem -65 96TT

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tändning/gång problem -65 96TT Sv: Re: Tändning/gång problem -65 96TT

#31055
ingvar k
Deltagare

Som du själv konstaterat så stämmer inte tändinställningsmärket på remskivan när 2-ans kolv befinner sig vid övre dödpunkten. Det kan bero på att vevaxeln och/eller remskivan blivit utbytt, då stämmer inte märkningen och du måste märka om remskivan. Det finns/fanns en gammal tråd i det gamla forumet som beskriver förfarandet på ett utmärkt sätt, bl a med hjälp av ett kasserat tändstift och en indikatorklocka. ”Någon”, (dock inte jag, behärskar inte tekniken) kan nog importera tråden till det här forumet.

En betydligt grövre metod är ju att känna sig fram till övre dödpunkten med hjälp av en skruvmejsel och märka upp remskivan med en tuschpenna, du får troligen bättre resultat än den uppmärkning som du har idag. Man skall inte behöva kugga om fördelaren så att den nästan tar i fläkten, däremot kan själva fläktremmen komma ganska nära.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng