Sv: Re: Tankarmarut. Varför blir dessa inkonsekventa?

Forum Övrigt Allmänt Tankarmarut. Varför blir dessa inkonsekventa? Sv: Re: Tankarmarut. Varför blir dessa inkonsekventa?

#158570

saabcustom
Deltagare

Jajjemen, jag pillrar isär allt som kommer i min väg :jobbar:

Typ 1. Arm/flottör-givare (sitter i 95/96/99, åtminstone de årgångar jag har haft). Tänkbar felorsak på en sådan är att den kärvar/rostar ihop med åren. Min givare i LOW95 var så till den milda grad rostig att den var bortom all räddning. (Elektriskt så fungerade den nog dock.) Den hade nog levt de senaste åren ovanför bensinen. Inte bra. För tankarmaturens del så är en full tank nog välgörande. Om givaren inte är alltför angripen så är en rengörning och justering nog tillräckligt.

Typ 2. Rörgivare (sitter bl.a. i og900). Dessa blir nog inte kärvande men börjar nog glappa med åren. De går också att plocka isär. En rengörning och polering av kontaktytorna med ex.vis Autosol för att få bort oxid på kontaktytor bör vara tillräckligt.

Generellt så är det nog kärvande mekanik eller oxiderade kontaktytor som är största boven. Eventuella lödningar bör också göras om och nitade kontaktbleck bör ”förstärkas” med en lödfog.
OBS:
1. Kontaktytor skall poleras blanka, INTE slipas med smärgel eller nåt annat.
2. Kontakttrycket på släpkontakter mot motståndstråden skall vara minimalt. Annars kan det bli ”ryckig” gång hos tankmätaren.
/ Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng