Sv: Re: Tapatalk i nya forumet, vad tycker ni?

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Tapatalk i nya forumet, vad tycker ni? Sv: Re: Tapatalk i nya forumet, vad tycker ni?

#199226
Dicst
Deltagare

@mr_sunbear wrote:

Tycker även det är intressant att andra forummedlemmar som inte kör via en app el via annat verktyg el testat tycker man ska ta bort detta ”verktyg” el service.

Hehe, jag förstår att det är mig du syftar på.
Jag skrev ett långt och sakligt inlägg som försvann när plattan hängde sig, så 99% av resonemanget försvann och jag orkar inte göra om det.

I korthet:
Jag har inga problem att läsa forumet i någon av mina mobiler eller plattor, det ser ut som jag förväntar mig.
Min generella upplevelse är att mobilversioner av olika sidor brukar oftast utelämna den funktionalitet jag vill ha tillgång till. Ta t ex Verktygsbodens hemsida i mobilversion (jag vet, ej relevant jämförelse, men som ett exempel) som begränsar överblicken totalt. Nu ska jag inte döma Tapatalk av den anledningen, för jag förstår av bl a Christians demo att det är smidigt och jag ser och respekterar ert resonemang, men jag upplever att översikten inte blir densamma.
Däremot har jag svårt att se varför jag som har valt ett ganska strikt sätt att hantera olika webkonton och lösenord ska lägga det i händerna på en extern aktör som vi låser upp vårat forum mot? Jaha fine, då avstår jag väl ifrån att använda Tapatalk av olika egna anledningar. Men som Sulo beskriver blir Tapatalk mer eller mindre ”tvingande” för den som använder det mobilt, och jag spyr snart på alla dj-vla hel- eller halvskärmspop-ups och banners och annat som ska peka in mig på Tapatalk utan att jag vill. Det räcker inte att tacka nej en gång, utan det tjatas oupphörligt. Enligt deras FAQ skall detta bara ske en gång när man besöker sidan första gången, eller om man rensar cookies, eller om man rensar sin cache, men det stämmer inte. Tydligen går det att välja bort detta vid installationen till forumet(?) men det får Sulo svara för.

Q: Why does a pop-up display when visiting my forum from a mobile browser?
A: Once Tapatalk is installed, a one-time introduction page will be shown to mobile web visitors the first time they visit your forum to notify them of the option to use the forum in Tapatalk. If a user clears their browser cache or cookies they may see the page again. While you are free to remove it during installation, this is an important tool for us so to keep this service sustainable and free of charge for forum owners.

Fan vad jag lät gubbgrinig nu, det var inte meningen. :sry Det finns förmodligen mycket enkla svar och lösningar på det här, så gör det bästa av det och strunta i mig.

/D

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng