Sv: Re: Tävlingsmotor funnit

Forum Övrigt SSR Tävlingsmotor funnit Sv: Re: Tävlingsmotor funnit

#34222
rally
Deltagare

Kim.

Ett tips är att renovera vevaxeln med moderna racinglager så slipper du onödiga haverier. Ebos ligger inte så långt bort ifrån dig och gör snabba men bra jobb.

Hubbe! Läs Rogers tråd så ger det dig några ledtrådar! Om inte så så är det så att kommer du med en ström motor och ställer upp i klassiska rallycupen så får du va en sjuhelsikes chaufför om du skall lyckas göra några resultat.
Just nu är det ”Markus” motorer som gäller! De är byggda med ett helt annat tänk en tidigare. Toppeffekten är forfarande den samma.

Till er andra så vore det konstigt om utvecklingen har stannat bara på gamla Saabar?

Inte ens den högt utbildade specialisten Niklas Enander verkar ju nå dessa effekter som Saab lär ha gjort på 60talet.

Jag vet om några motortrimmare som har specialiserat sig på att trimma V4 motorer & de river sig rejält i skägget och når inga 165hk ur 1815CC med Saabs dubbelblåstoppar! Inte ens 150Hk! Däremot så får de ungefär samma HK antal med enkelblås men sämre vridmoment. Dock närmar de sig när de gör nya toppar helt olika från Ströms,Forsbergstoppar.

Hur som helst så tycker jag att Kims motor verkar skitfrän & väntar otåligt att få höra den tona ur i någon utav hans bilar!

Jag har föresten 3St långnos sport motorer som är köpta på tävlingsavdelningen och de är lite olika i filningen. Likheten är att de är väldigt, väldigt fint filade. En utav dem har foder. 2St utav dem är använda utav John-David Hillman. 65:a Sporten är nästan klar så vi får se om jag provkör en utav dessa motorer. En är borrad 70.5mm på en cylinder för att ej gå över 850CC.
Han körde med 3St Std 40B1 förgasare som toppmatades & hade 92 flottörer. Ska bli kul att prova. Redan 1965 använde han dessa förgasare……..

/Fredrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng