Sv: Re: Tips om ryckig automatlåda Saab 99

Forum Modellspecifika forum 90/99 Tips om ryckig automatlåda Saab 99 Sv: Re: Tips om ryckig automatlåda Saab 99

#50133
anders g
Deltagare

Enligt verkstadshandboken så kan det vara
– för högt tomgångsvartal (har du det vid varm motor?)
– feljusterad/felmonterad kick-down wire (har du kollat detta?)
– fel inställning av främre band

men som du säger så nämns här inget om varmy/kallt tillstånd.
Främre bandet är kopplat till en kolv, antar att beteendet där vid inkoppling kan ske olika snabbt/mjukt beroende på om det är kallt eller varmt tillstånd på växellåden/oljan eller om bandet är slitet vilket gör att det blir feljusterat pga slitage, dvs glappare. Det står inte att det främre bandet kan justeras med motor/växelåda i bilen, men om det går att få loss locket som täcker justerskruvarna så kanske det går….förutsatt att man kan göra rent där packningen sitter på växellådan så det blir tätt med den nya packningen. Det kanske går att hissa upp motor/växellåda lite grann med en domkraft eller helst motorlyft så avståndet ökar mellan locket och ”tvärbalken” mitt under växellådan så man kan komma åt lättare..kanske lossa muttrarna litet på de bakre motorfästena, dock inte skruva av dem helt….en gissning här…kanske någon på forumet har testat detta ?

Jag skulle passa på att justera bakre bandet ..ser ut att kunna göras från utsidan.
Ta av främre locket och byt ut/rengör silen men innan du gör det köp en superstark magnet på t ex klas i sjön t ex 31-3157 och sätt på locket så kommer det samlas en massa skit på insidan av locket som dras dit av magneten när du kör, så får du ut skiten när du lossar locket. Funkar bra bak på oljefilter också. Det brukar se ut som en grå massa som hålls kvar av magneten när jag skurit upp oljefilter och kollat.

Anders

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng