Sv: Re: Tips på lim till hängande innertak?

Forum Modellspecifika forum OG900 Tips på lim till hängande innertak? Sv: Re: Tips på lim till hängande innertak?

#199419
razor
Deltagare

Jag limmande om mitt innertak i min cittra för några år sedan. Tapetseraren jag köpte lamelltyget av sa sig bruka limma om en del tak till just Saab 900 med samma typ av pressad innetaksskiva. Jag följde hans råd nästan till punkt och pricka:
Slipade skivan slät från löst ludd efter att jag rivit bort det gamla tyget. Sedan rollade jag hela skivan med mattlim. Skivan fick sedan torka till dagen efter. Då påbörjade jag ytterligare en limning. Först halva taket och fick hjälp att rulla ut och släta till tyget, därefter andra halvan. Man får inte så mycket mer än en chans, så det är bra om man är förberedd innan… Nu vet jag inte hur exakt ett 900-tak ser ut, men mitt har några ganska skarpa håligheter, och stalltipset är att ha några sandfyllda plastpåsar att lägga där man vill ge lite extra press på taket under torkningen. Hårda vikter, som böcker och träbitar, ger fula märken som blir permanenta… Jag ”säkrade upp” med ett par knappar som tapetseraren klädde med samma tyg som jag köpt till taket. Det ska inte behövas om man gjort ett bra grundarbete och man har ett slätt tak, men jag fegade ur…
Spraylim avråddes jag att använda på innetaket. Det skulle inte hålla så bra på den filtytan tydligen. Stolparna, som i mitt fall är av plast, sprayade jag däremot med lim innan jag tryckte dit tyget.

Lamelltyg, tror dom flesta tapetserarna fixar fram det. Ca 1000 spänn kostade mitt vill jag minnas.


Förlimning dagen före stora taklimmardagen.


Klart!


Knappar av samma tyg.


Baksidan/ovansidan av knappen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng