Sv: Re: Tjoho.

Forum Övrigt Allmänt Tjoho. Sv: Re: Tjoho.

#65395
mats jonsson
Deltagare

Tyvärr är det nog så Tobbe, att situationen idag inte är bättre om du åker till en Saab-verkstad. En gissning från min sida är att mer än 75% av de svenska Saab-verkstädernas mekaniker aldrig har skruvat med en V4:a överhuvudtaget. Även på den litterära sidan är läget ”allvarligt” Ett stort antal Saab-handlare tycks varken ha reservdelskataloger eller verkstadshandböcker till Saab V4. En stor del av dessa är f.d Opel-handlare som fick Saab ”på halsen” i samband med omorganisationen för en del år sedan. Och det är ju inte så bra med återförsäljare där du inte kan beställa reservdelar till din bil även om den är gammal. Problemet är väl kanske inte så stort idag eftersom man istort tycks ha skrotat ut kvarvarande V4:a delar under detta år.

Hurvida 1500 är rimligt eller ej kan ju diskuteras i evighet. I exemplet med bromscylindrarna tycker jag att det var saftigt men tittar man på fordonsbranschen i sin helhet (jag arbetar inom After-Sales hos en stor fordonstillverkare sedan 15 år och sysslar just med en del sådana här frågor, så tycker jag att 1500 är billigt i sig. Jag har ju nära dagligen från mitt fönster kunnat följa hur branschen har utvecklats under dessa år så att säga.

Gå in till en VAG-handlare och se vad de kan reparera för 1500:- inkl material så får du se. I stort sett ingenting. Det är väl vad det kostar att koppla in Laptopen och läsa av eventuella felkoder. Sedan tillkommer reparationerna. Att ha en nyare bil och lämna den till verkstäder är som att ha en spargris med hål i. Tyvärr är man utelämnad eftersom bilarna är konstruerade så att du inte ska kunna göra någonting själv. Förr dök det upp bilverkstäder på alla tänkbara skumma platser men tiden för denna kategori är över. Eller är på väg att vara över i takt med att bilparken förnyas. Ett statuerande exempel kan vara att titta i en 25 år gammal Biltema-katalog och jämföra denna med dagens. Då fanns det bildelar. I dag är det mestadels byggvaror, datatillbehör etc. etc. i katalogen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng