Sv: Re: Toppackningar…

Forum Övrigt SSR Toppackningar… Sv: Re: Toppackningar…

#81451

hittade detta på amazonklubben

”Bästa sättet att O-ringa ett block är genom att MIRA skära ett ringspår som går 1 mm ner i cylinderytan och är 3 mm bred, dvs. man använder ingen rostfri tråd utan en homogen fyrkantig ring gjord av koppar alt. mässing, ringen är 2X3 mm i genomskärning. Till dessa ringar så använder man en konventionell tunn topppackning. På denna packning har man skurit bort den plåtskodda förstärkning som sitter runt cylinderhålen. Detta o-rings förfarande är skottsäkert och tål massor med stryk.

I Stockholms området så kan Timo och Trend säkert leverera O-ringar. Själva spåren bör vilket firma som helst som borrar block kunna göra. Det finns en speciell tillsats till MIRA fräsen som gör att man kan fräsa dessa spår direkt på plats.
Jag har själv alltid använt denna tätningsmetod och den är överlägsen alla andra metoder. En av fördelarna är att man kan återanvända toppackningen minst 5 gånger utan att behöva göra något åt den. Så är icke fallet med en kopparpackning…….!”

Står lite mer på http://pub141.ezboard.com/famazonklubbenmotortrimmad.showMessage?topicID=1034.topic

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng