Sv: Re: Törstig V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Törstig V4 Sv: Re: Törstig V4

#46176

Äsch, jag tänkte denna tråd skulle vara ett bra ställe att skryta över senaste månadens fantastiskt fina bensinsiffror men så skriver HUP123 redan i trådstarten ännu bättre siffror… Fyyyy! 😉
Att en V4 skulle kunna dra så lite som en halvliter får mig att häpna. Om det över huvud taget är möjligt med något extra lyckosamt exemplar antar (läs ”hoppas”) jag att körsättet är ganska extremt.

Jag kör sällan mycket över 80 på landsväg/motorväg, en hel del i stadstrafik men mest blir det längre sträckor. För något år sedan pendlade förbrukningen mellan sju och åtta liter per 100km men sista halvåret har det varit mer konsekvent i området strax över 7,0. Några gånger har det blivit några deciliter mindre. Nu sista fem tankningarna har jag aldrig gått över 7,0 och trots marschfart på 80-85 och bästa noteringarna var 6,4 och 6,6. Jag tycker detta är helt fantastiskt.

Jag använder frihjulet maximalt och kör ofta som om bromsarna vore trasiga utan att för den sakens skull skava gummi i gathörnen. Istället avväger jag gaspådraget så exakt det bara går och sedan rullar med motorn på tomgång. Sällan gasar jag mer än halvgas för att undvika fullgasanrikning.

Sista månaden har jag kört med ca 30% E85 i bensinen och det kan faktiskt vara förklaringen till att förbrukningen minskat en bit till. Jag minns inte förklaringen nu men en eco-intresserad och motorduktig kompis har förklarat hur det kan vara möjligt. Detta gäller alltså bara förgasarmotorer och inte insprutade motorer.

Min hastighetsmätare visar nästan exakt detsamma som GPS:en men jag har inte kollat kilometerräknaren. Jag har 165-däck som alltså är några procent större än original 155. Tänker jag rätt borde räkneverket visa mindre än det borde om det är exakt med 155-däck. Om så var fallet är den faktiska L100-förbrukningen ytterligare ett snäpp mindre.

Någon som vet i vilken grad kilometerräknaren går att lita på?

En hembyggd färddator är på gång så det är ”bara” en tidsfråga innan jag får riktig ordning på siffrorna. Frågan är bara HUR lång tid det tar att bygga maskinen… :ID

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng