Sv: Re: Törstig V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Törstig V4 Sv: Re: Törstig V4

#175681

Uppdatering:
Glödtändningen blev allt mer hopplös. Hemkommen från finlandssemestern fick jag tillbaka kontrollen över etanolprocenten och efter en E85-chock i tanken var balansen återställd till mina ca 20-25% E85 och glödtändningarna försvann efter några kilometer. Att jag inte tidigare haft glödtändningsproblem har enbart berott på körsättet eftersom jag ständigt utsätter min motor för det annars mycket ovanliga att slå av tändningen ögonblicket efter hårt pådrag uppför en backe.

Under finlandsresan steg förbrukningen i samma takt som glödtändningarna ökade. Sämsta mätningen i finland gav trots min extrema körteknik en för V4 ganska normal siffra. Senaste mätningen på hemmaplan med högre etanolinblandning gav tillbaka de sensationella 4,8 L/100km. Jag tvivlar inte längre på att denna siffra faktiskt är sann. Jojjotekniken påstås kunna spara uppemot 30% om man stänger av motorn i rullningsfaserna och det är också ungefär vad jag lyckats uppnå.

Vill jag fortsätta sänka mina koldioxidutsläpp på den här planeten får jag se till att skära ner på min köttkonsumtion i stället!

Nästa steg med bilen blir att ersätta ”rempropellern” med en elfläkt, sedan är det aeromods som gäller.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng