Sv: Re: Törstig V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Törstig V4 Sv: Re: Törstig V4

#176460

Finns en insomnad specifik skryttråd från 2007 men den nobbar jag.

Jag har härmed nöjet att skryta med ett medlemskap i Saabklubbens halvliterssektion! Sakta men säkert har jag under våren kämpat mig nedåt i förbrukning, utan att ändra marschfart eller mickla med motorn. En tid låg förbrukningen och guppade retfullt en bit över 6,0 men sedan har den krupit under. Sista tankningen gav 5,5. Snitt över längre tid får jag bra precision på men mätfelet i varje tankning gör att den senaste som värst skulle kunna vara 5,6. Den i mitt tycke fantastiska siffran nåddes med mina vardagsresor där ca 70% av sträckan är på landsväg/motorväg i ca 80 km/h. Resterande 30% går rakt genom centrala Stockholm vid tidpunkter som innebär en hel del krypkörning och stopp vid trafikljusen.

Bränslet är bensin 95 oktan, 10-20% E85 och en skvätt Redline blyersättning. Tändläget är nog nära det vhb föreskriver, förgasaren en förmodligen sliten historia med stelt membran i accpumpen. Absolut ingen välservad motor men varm är den för det mesta så sanslöst lättstartad att det räcker med en kort ”dutt” av startmotorn, oftast bara ett kolvslag eller två. -När jag släpper nyckeln känns det som att motorn fått för lite snurr men så efter en kort fördröjning stånkar den igång av sig själv! Tror aldrig jag haft en motor som varit så extremt startvillig.

För att nå de i mitt tycke fina förbrukningssiffrorna är det stenhårt diciplinerad ecodriving som gäller. Minsta slarv med frihjulsrullande, bromsande eller hastighet över 80 och förbrukningen sticker lätt upp över 7 liter per 100 km. Kör jag som vanligt folk kan bilen dricka över 8 L100. Har nu installerat starka LED-lampor i parkeringslyktan fram och LED i baklysena, främst för att inte dra ur batteriet under de långa rullningspassen. Det är helt otroligt så långt en bil kan rulla, men det är nog inte så många som faktiskt upplevt det bland blådårarna i vardagstrafiken. En stockholmspendlare bränner lätt bensin för flera 100-lappar i månaden enbart på att stå och stånka vid rödljusen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng