Sv: Re: Törstig V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Törstig V4 Sv: Re: Törstig V4

#176752

Hoppsan, jäklar! De 5,6 och 5,5 jag presenterade ovan representerade tydligen inte någon absolut snålgräns. Senaste tankningen gav nämligen 5,1 liter per 100 km! Fortfarande samma marschfart om ca 80 på motorväg/landsväg och fortfarande samma rutter genom stockholmsträngseln. Jag är nu helt övertygad om att dessa låga siffror tyder på en hyfsat välmående motor men framför allt min allt mer extrema ecodriving.

Rent ekonomiskt räknar jag med att snart gå back rejält i kalkylen när min överarbetande startmotor säger upp sig… 😀

Håller i skrivande stund på att installera tryckknappar på växelspaken till en dubbel reläkoppling som gör det enklare att stoppa och starta motorn under färd. Funderar också på liten vakuumtank och manometer för bromsservot. Har jag kommit ner till 5,1 ska jag baske mig ner under 5,0 också! Startmotorer är lätta att byta! Kanske dags för lite aeromods snart också, sådant kan sänka förbrukningen uppemot 30%. Att sedan varken barnen eller frugan vill åka med i den bisarra batmobilen gör säkert ytterligare några teskedar per mil… :CE

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng