Sv: Re: Törstig V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Törstig V4 Sv: Re: Törstig V4

#177702

Statusrapport:
Det förra fantastiska resultatet på ca 4,5 höll inte i sig, i stället blev det ca 4,8. Hur stort mätfelet kan vara relativt sett vet jag inte men efter senaste fulltanken har jag gasat mer aggressivt och det oftast upp till 90 i stället för som tidigare till strax över 80. Luftmotståndets kvadratiska ökning kan säkert göra en hel del här, trots att bilen tillbringar relativt kort tid i högre fart.

Den knasiga jojjotekniken är fortfarande under utforskning och förmodligen har jag ännu inte funnit vad som är optimala cykler för Spökplumpen. Parallellt med funderingar och insikter om hur motorns verkningsgrad maximeras skissar jag på en aerodynamikförbättrande tillsats som ska monteras som en lös låda i bakluckans och bakrutans hål. Tror tyvärr det kommer ta sin tid att förverkliga den idén…

Vore kul och intressant om någon annan på forumet kunde testa jojjotekniken under åtminstone en halvtank och sedan fylla upp igen. Alltså mjukt men bestämt gasa upp till drygt 80, stänga av med nyckeln, rulla ner till 60-70 och starta igen. Även stänga av vid rödljusen och framför allt se till att anpassa farten så att bromsen knappt behövs annat än för att hålla bilen stilla sedan den väl stannat. Vill man dessutom tanka ca 20% E85 tror jag det ökar chansen att nå riktigt låga siffror.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng