Sv: Re: Törstig V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Törstig V4 Sv: Re: Törstig V4

#177743

Jag har precis som Janne länge agerat i god tro med mina gamla bilar sedan jag hörde talas om begreppet ”grå energi”, den dolda energiboven i kretsloppet mellan en gammal uttjänt plåtburk och en ny fantastisk miljöklassad plastbil innan den kör sina första metrar. Enligt påståendet som jag nyligen fått bekräftat av en engagerad miljöpolitiker är den grå energin större än vad en personbil själv omsätter under sin livslängd, och då är det lätt att försvara användandet av gammelbilarna. Åtminstone så snart man satt ett tuggummi i hålet där oljetråget läcker. :mrgreen:

Vore intressant att veta hur långt marginalerna faktiskt sträcker sig, för tänk om det är så illa att t.o.m. en blårykande TT-Saab har ett miljömässigt existensberättigande om man ser till den totala energiomsättningen och miljöbelastningen! Det ryker åtminstone lika illa om politikernas resonemang kring fordonspolitiken när det slänger sig med miljötermer. Den stora militära utskrotningen för 15 år sedan skedde t.ex. under starka miljöargument då bandvagnar och nästan oanvända jordbrukstraktorer som kunde gjort stor nytta i fattiga länder i stället skrotades eftersom de saknade katalysator… Mitt konspiratoriska antagande är att politikerna faktiskt känner till hur det verkligen förhåller sig men att miljöargument är säljande för åtgärder som egentligen handlar om att hålla ekonomiska tillväxtens sjuka pyramidspel igång.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng