Sv: Re: Transportstyrelsen har äntligen gjort det :)

Forum Övrigt Off Topic Transportstyrelsen har äntligen gjort det :) Sv: Re: Transportstyrelsen har äntligen gjort det :)

#50026
cabmange
Deltagare

@saabjocke wrote:

porsche944 skrev:

”Bil som är avställd MEN trafikförsäkrad får alltid köras till bilprovningen UTAN att vara påställd. Besiktningsgodkännd bil som ställs av minst 3 månader innan ordinarie bes termin får alltid köras 3 veckor efter påställning innan den behöver besiktigas.”Enligt mitt försäkringsbolag, Länsförsäkringar, går det inte att trafikförsäkra en avställd bil över huvud taget.
En trafikförsäkring kräver en påställd bil mao, besiktad eller obesiktad.
Vad jag däremot kan göra är att teckna en endagsförsäkring på 200kr och åka direkt till bilprovningen efter att jag anmält när och var detta sker, om det finns ett vilande försäkringsbevis (avställnings/garageförsäkring) på aktuellt fordon. (du ska bara besikta en avställd bil i din ägo)

Med appen löser man problemet med ägande och vållandefrågan på ett smidigt sätt, men glöm inte försäkringen.

/Saabjocke

Lustigt eftersom jag själv har samma bolag, och för att ställa på en avställd bil MÅSTE det finnas minst en trafikförsäkring.
Gjorde det senast i lördags, först försäkring sedan påställning.

//;H

finns det ingen trafikförsäkring på fordonet så får man felkod över detta vid påställning och således går det inte att ställa på.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng