Sv: Re: Trassel med växling..

Forum Övrigt Allmänt Trassel med växling.. Sv: Re: Trassel med växling..

#82803
anonymous
Deltagare

Nu har jag jobbat halva dagen.. Monterade loss spaken ur min i förrgår. Den var sne, vriden och trasig. Idag tog jag mig till lidingöskroten som hade en 900 med automat inne.

Efter att stått på en stege och skruvat i den, som stod på två andra bilar, i närmare två timmar, kan jag nu dra lite slutsatser och klargöra:

Bilen på skroten var en -89:a. Den hade precis samma spak som min har. Från underdelen av spaken går det faktiskt en ca. 4mm tjock stång framåt mot växellådan. Vad jag kan se så finns ingen vajer nånstans. Killen på skroten sa samma sak, nånting om en vajer… Men så är det inte konstruerat vare sig på min eller på den på skroten. Nu har jag fått dit den nya spaken på min, och den är så bra som någonsin.

Tack för all hjälp!

Fortfarande kvarstår ett problem: den växlar på tok för tidigt. Till 2:an i 30, till 3:an i 50. Båda vajrarna verkade lite slaka när jag kollade idag. Hur mycket ska man spänna tro? 1 cm? Mer?

MVH

Daniel Tanner

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng