Sv: Re: Trim motor med problem

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 V4 / Trim motor med problem / Sv: Re: Trim motor med problem

    juni 26, 2011 at 20:59 #29263

    Nu har jag varit ute på lugn testkörning med mycket vrid. Äntligen så är tempen någorlunda under kontroll. Huvud problemen var läckande kylarlock (fick tips i överhettningstråden TACK) samt förmodligen sämre fungerande termostat.

    Rev över delen ner till topparna igår och återmonterande med ett öga i VHB för varje steg. Bytte packningar till topparna till XP 0.5, skall mäta kompressionen nästa helg. Bytte inte till 40 IDF, därför att jag tycker den blir för brutal, spar den till nästa projekt istället. Gick igenom förgasaren en extra gång och hittade ett pluggat uttag för vakuum utgång till fördelaren som försågs med nytt kopparrör och vipps så ger motorn moment även vid gaspådrag på lågt varv, skall dock ställa om tändningen mot mer normala värden nu när fördelaren kompenserar själv för lasten.

    Vad det gäller tempen så åker den fortfarande upp men går därefter snabbt ner, max = 75% på skalan, min = 25% på skalan, har jag hittat en dålig termostat? Den jag kör med nu är på 87grader.

    Har också fixat med kylfläkten och riktat luften.

    En hel del till att fixa men mycket positivare när huvudproblemen släpper!

    Länk till tråd om bilen i gamla forumet http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=10758&Number=159824#Post159824