Sv: Re: Trimmad v4 på besiktningen

Forum Övrigt SSR Trimmad v4 på besiktningen Sv: Re: Trimmad v4 på besiktningen

#134325
roger96
Deltagare

Saxat från Folksams villkor
”Aktsamhetskrav
33. Du ska se till att tillverkarens bestämmelser om service och underhåll på bilen följs och att sådant arbete är fackmannamässigt utfört. Du måste också se till att bilens kylsystem innehåller tillräckligt med frostskyddsmedel och att felaktigt bränsle inte används i bilen. Komponenter som avviker från bilens seriemässiga utförande, är trimmade eller inte uppfyller biltillverkarens krav, får inte användas.
34. Om du bryter mot aktsamhetskravet i punkt 33 gör vi normalt avdrag med 25 procent på ersättningen. Avdraget kan i allvarligare fall bli större, till och med så att du inte får någon ersättning alls. Avdraget görs efter vad som är skäligt med hänsyn till förhållandets samband med den inträffade skadan, det uppsåt eller den vårdslöshet som har förekommit och omständigheterna i övrigt. Vi gör inget avdrag om försummelsen är lindrig. Se även punkt 116. Självrisker 35. Självrisken är 2 000 kronor eller
3 000 kronor. Den högre självrisken gäller för bil som passerat 80 000 kilometer. Självrisken tillämpas på de olika komponenterna var för sig, se punkt 31.”

Detta gäller MASKINSKADEFÖRSÄKRINGEN, inget annat, jag har kollat… den torde ju ändå inte ge ersättning för våra veteraner.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng