Sv: Re: tutknapp

Forum Modellspecifika forum 92/93 tutknapp Sv: Re: tutknapp

#133201
chakka
Deltagare

Jag har inte gett mig på någon tutknapp, men däremot har jag fixat till ett grillmärke från en tidig 70-talare. Antar att de är gjorda på ungefär samma sätt.

Vill minnas att jag använde något så enkelt som varmvatten och vanlig svinto för att få bort den gamla färgen, den satt inte särskilt hårt fast. Kromfärgen försvann också förstås, så allt som blev kvar var ett genomskinligt, lite matt plastblock. Någon slags fint polermedel (minns inte vilket), små bomullstrasor inpetade med diverse smala verktyg och ett antal timmars gnuggande gjorde de ytor som haft kromfärg blanka och fina igen.

Sen blev jag tyvärr lat. Sprayade baksidan med vanlig tråkig silverfärg och torkade snabbt bort färgen igen på den plana yta som skulle få bakgrundsfärg. Sedan ett lager blått över alltihop, på med bakstycket och tillbaka i grillen igen. Hade jag gjort det idag, hade jag nog provat med såndär kromfolie som man använder för att få till kromlister på modellbilar istället. Antagligen hur pilligt som helst, men en lyckad sådan operation borde ge ett betydligt blankare resultat än mitt fusk.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng