Sv: Re: Tvåtakt året runt?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tvåtakt året runt? Sv: Re: Tvåtakt året runt?

#70450

Tvåtaktare ÄR vinterbilar!

Jag är född under kriget och min far som jobbade på SAAB i Linköping har haft alla årsmodeller av 3-cylindriga 2-taktare från 1956 och framåt. Vi tävlade också flitigt med dessa bilar. OBS de var familjebilar. Vi körde till tävling, deltog och körde hem. Så gjorde man på den tiden. Inga störtbågar, men ett par extra Marshall ”jungfrubröst”, hasplåt och på med några grova däck, samt bort med bakre ljudämpare och lite större halsring och lite större huvudmunstycke. 2″-system fanns inte på den tiden.
Jag började med att läsa karta (Co-driver/andreförare idag) när jag var 14 år och jag minns vintertävlingar i mellansverige när tempen låg under -25 grader. Då var det lite svårt att hålla värme i bilen. Motorluckorna (de runda) var givetvis stängda och så stoppade vi in wellpapp i gälarna och framför grillen.

Sedan hade jag en liten påse av gasväv med grovsalt i som jag gned på vindrutan om det började imma …..

Var det bättre förr? Nä …. men roligare!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng