Sv: Re: Tvåtaktständstiftsproblem?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tvåtaktständstiftsproblem? Sv: Re: Tvåtaktständstiftsproblem?

#78904
tobbe99
Deltagare

Hejsan!

Det där har jag också funderat på! Jag roar mig med att åka på en Puch Racing emellanåt, och nästan varje gång får jag problem! Inte loppa, inte sot, men ändå börjar det misstända och tappa ork utan synbar anledning. Ibland har jag fått för mig att problemet ökar om man stått med motorn på tomgång en stund.

Jag har samma erfarenhet att vissa stift dör för gott, medan andra kan ”ligga till sig”. Detta gäller oavsett om stiften varit nya eller begagnade, och oavsett fabrikat! Jag fick mycket myror i huvudet, och tändsystemet åkte ur ett antal gånger, tills jag kom på att det räckte med att byta stift.

Kan det vara sämre stift nu för tiden? Jag minns inte att någon hade sådana här problem när jag åkte moppe! Att det blev surt, visst, men det räckte oftast att blåsa ur det, och så var det ju lopporna då. Är det något i den moderna soppan kanske?? Eller i tvåtaktsoljan?? Nä, nåt lurt är det! Kanske man skulle lägga frågan hos en moppesajt också! Där finns ju också ett gäng människor som åkt tvåtakt både förr och nu.

”Tobbe”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng