Sv: Re: Typ av skruvar till bromsoken?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Typ av skruvar till bromsoken? Sv: Re: Typ av skruvar till bromsoken?

#55721

Tack för besked om bultarna till bromsoken! En lastbilsmeck på Meca i Vallentuna lyckades lista ut samma mått men det är alltid skönt att få det dubbelkollat. De har precis rätt bultar hemma! Dessutom får de under eftermiddagen hem spindelled, ett par skruvsatser till dessa och lite annat jox jag behöver.

Gängan på okskruvarna är alltså 7/16″ och om jag måttat rätt borde skallen vara 5/8″. Samma skalle på bultarna till spindellederna.
Muttrarna till spindellederna borde vara 9/16″.

Luftnippeln på bromsoket gissar jag ska vara 7/16, alltså smygande lite över 11mm. Här glappar 11-nycklarna friskt
men det verkar som att jag kommer få tag på nya luftnipplar i eftermiddag.

I stället för de kexiga låsblecken av tunnplåt tänker jag lita på fjäderbrickor, det brukar ju hålla utmärkt på andra bilar.

PS, finns det något enkelt sätt att förstå sig på ”turordningen” hos tumbaserade bråkmått eller får man helt enkelt se till att lära sig otyget utantill? Jag kan erkänna att det var så sent som igår jag fick klart för mig att i princip allt utom motorn är tumbaserat på saabskrället. Dags att utöka verktygslådan, den har liksom inte hunnit anpassa sig från mina år som fiatfreak till Saabgurkor och volvovalp… :bh

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng