Sv: Re: Undra!!!

Forum Övrigt SSR Undra!!! Sv: Re: Undra!!!

#150599
fredrik
Deltagare

Jag bara undrade för jag vill minnas att jag fick några skopor skit för jag hade fusktrimmat då.

Om denna motor nu ger 97HK så måste det väl vara värt att kolla upp var dessa Hk har hittats någonstans. Det är fortfarade så att den är typ 15-20Hk starkare än oss andra som kör med konventionell trimning! Xp Niklas inkluderat!

Att öka effekten med så många procent anser jag vara rätt omöjligt att göra utan att göra större ingrepp! Dessa måste dessutom vara väl synliga för blotta ögat!

Läste något som Fuling skrev tidigare om att har gud sagt så, så är det så!

I den tråden som det länkades till förut så nämde Fuling min så kallde ”monster” motor.
Den är byggd 1967 för att köras på is i en gärdsgårdserie som gick i norra uppland på 50-60talet.
Denna motor byggdes utav Ebbe Hansson i Uppsala & sades ha 90Hk +. När den senare användes i sidovagnsroadracing uppgavs den i en tidning till 85 bromsade Hk. När jag bromsade motorn så gav den 74Hk (Fuling har bromspapprena) Hur som helst så är nog denna motor en utav de värre motorer som har rullat på 60-talet. Jag kan bara berätta att den var borrad till 72mm samt var byggd på ett Std kortnosblock med adapterplatta till Lanciaförgasare med 46mm spjäll. Vissa av kanalerna är fruktansvärt modifierade i blocket såpass att den ser ut som en schweitser ost ungefär. Den motorn ser man direkt att det är något speciellt med.
Hur som helst så har den ett fantaskisk vrid & är i min ägo aldrig ifrån körd.

Min andra motor som är byggd på Anders Ribbholms gamla omtalade motor gav 82Hk men upplevdes inte som lika rå som den som Ebbe hade trimmat. Ribbholms motor modifierade jag efter eget huvud & båda dessa motorer är väldigt lättkörda.

Ja dessa med modern trimteknik är självklart överlägsna de äldre trimningarna men med tanke på alla special lösningar så ger de ändå inte mer än vad B-E Ströms gamla filning gav. = Jag har väldigt väldigt svårt att tro på dessa 97HK

I all övrig motortrimning så har effekter höjts väldigt under de sista 40åren med allt vad strömningslära & simuleringar med mera har hjälpt till med men tydligen inte när det gäller Saabs 2T motorer! Det verkar väldigt konstigt tycker jag…..

/Fredrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng