Sv: Re: Uråsa flygfält-nytt rekordförsök.

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Uråsa flygfält-nytt rekordförsök. Sv: Re: Uråsa flygfält-nytt rekordförsök.

#66387
xpniklas
Deltagare

Hej alla glada SAAB trimmare.

Besvikelsen och frustrationen var stor i kväll då FIA två dagar innan rekordkörningen meddelar att en internationell förarlicens krävs för att ett nytt värdsrekord skall godkännas.
Deta meddelas knappt två dygn innan rekordförsöket trots att förare samt bil sedan flera månader varit föranmälda till FIA. Tidigare besked har varit att en nationell licens krävts i år till skillnad från förra året. Då bara en av fjorton anmälda förare innehar internationell licens och då även om Bilsportförbundet var berädd på att snabbförhandla ärendet så insågs att det skulle bli mycket svårt för samtliga förare att ordna ett läkarintyg för att komlettera ansökan om internationell licens, varför tävlingen har flyttats fram till våren.

Detta känns ganska tungt då TODAxp i över ett år har planerat att göra ett försök på värdsrekordet i 750-1100cc klassen. Motorn är klar och ägaren till motorn sitter på båten från England och kommer tyvärr ej att få med sig en motor med ett Värdsrekord i bagaget.

Detta är särskilt tråkigt för Anderstorp Racing Club och Lennart Lindström som har lagt ett stort arbete på att rekordkörningen skall bli av.

Jag vill passa på att tacka ARC för sitt engangemang samt tacka alla som hjälpt mig fram till mållinjen. Särskilt då TeamTODAxp samt Bernt ”75:an” Olsson.
Nu blir det nya tag och en motor på minst 980 cc till vårens Värdrekords försök.

MVH Niklas

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng