Sv: Re: Uteblivna mailsvar från SSK

Forum Övrigt Allmänt Uteblivna mailsvar från SSK Sv: Re: Uteblivna mailsvar från SSK

#95620
Martin
Deltagare

Ur en aspekt är förstås autosvar en smaklig lösning, och det är kundperspektivet. Tyvärr finns det en baksida, och det är dessa eländiga spammare, som på så vis får en bekräftelse på att adressen de skickade till fungerar. Det i sin tur gör adressen ”säljbar” till andra spamföretag med konsekvensen mer spam. Av den anledningen har vi tyvärr inte autosvar.

Som en service inför den internationella träffen etablerade vi info”at”saabklubben.com. Till den adressen hänvisas speciella frågor som har med den internationella träffen att göra. De första spambreven kom dagen efter. Det beror antagligen på att just prefixet ”info” är ganska vanligt och spampacket skickar på vinst och förlust.

En skribent har i en annan tråd offentligt klagat över att jag inte besvarar mail trots att vederbörande skickat flera mail. Sanningen är att jag inte sett dessa mail, vilket jag påpekat dels här på Anslagstavlan, dels genom PM via Anslagstavlan. Sannolikt är de för stora för min mejlbox. Det känns tråkigt att bli uthängd på det viset.

En annan användare ondgjorde sig offentligt på Anslagstalan över att han inte fått svar samma dag på en förfrågan om färgrecept via mejl. Man kan tycka att framförhållningen med att lacka sin bil lämnar en del övrigt att önska. Att jag befann mig på resa var oväsentligt…

Patrik H har förtjänstfullt lovat att hjälpa till med en efterlängtad funktion på hemsidan och jag har via mejl svarat att jag återkommer vilken dag som helst. Möjligen har inte det brevet nått dig Patrik. Jag skickade det via min webmail om jag minns rätt.

En normal mejlskörd för min del ligger kring 70-100 mejl per dag till ordförande, webmaster och den privata adressen. 5-15 av dessa är legitima mejl som kräver någon form av åtgärd. Jag har bra verktyg i form av Mozilla Thunderbird resp. Mailwasher, men det kräver likväl handpåläggning. Vissa mejl klassas nämligen som spam trots att de inte är det.

Den halvtimme som möjligen blir över mellan barn, sambo, hus, pendling, arbete med tjänsteresor över natt, (MHRF), telefonsamtal som har med klubben att göra, räcker inte riktigt till. Därför är det hög tid att ”sprida på gracerna” lite. Överlämningar tar också tid och energi.

Nog med gnäll.

Slutligen en travesti från JFK
”Fråga inte vad din klubb kan göra för dig, fråga vad du kan göra för din klubb”.
Tänk dig möjligheten att med några enkla åtaganden hjälpa 2500 medmänniskor med samma intresse…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng