Sv: Re: Utvecklingen i Saabaffären. SAVE SAAB

Forum Övrigt Allmänt Utvecklingen i Saabaffären Sv: Re: Utvecklingen i Saabaffären. SAVE SAAB

#152357
timo m
Deltagare

Haha, läser roat om ”Gotte”, lyssnade på webbbradio. Kul!! Med risk för att vara orättvis påstår jag att de flesta journalister är ganska bekväma och tyvärr, okunniga och illa pålästa. Men om alla journalister upprepar varandras utsagor kan det framstå som både sant och rätt till sist, eller…

Minns ett skojigt sommarjobb på en sportredaktion (tidningen utgavs inte sju dgr/v) för länge sedan. ”Fotbollsresultaten….? ähh, du, kolla i gårdagens Expressen!”. Ungefär så verkar det vara fortfarande. Den som vill ha kvalificerade nyheter skall nog inte förspilla sin värdefulla tid på våra inhemska medier, även om undantag finns. Merparten av det vi läser i Sverige idag, kunde vi läsa om redan igår i ledande internationella tidningar och olika webbplatser. Eller sett i BBC, m fl TV kanaler med substans.

”Gotte” var på pricken rätt. Han satt och sov under nyhetsuppläsningen. Men med glasögon som hade påklistrade uppspärrade ögon och ett bandat reportage från gårdagen hördes ingen skillnad i alla fall. Så länge vi sitter där med folkölen och chipspåsen och såsar fortsätter cirkusen. För det är precis vad det handlar om. Nyheter dygnet runt. Från ala håll. Om samma urtuggade tuggummi.

Det som gör skillnad är folk som tänker på riktigt, kanske även kritiskt men framförallt, släpper sargen och gör något, konstruktivt. Många lyssnar på den som beklagar sig och alltid säger ”nejnej”. Men till sist tröttnar man och vill ha mer av den som säger sig vilja något, mer ”ja, gärna, positivt”. Och då järnsängar, kan man flytta berg. Den senaste månadens flodvågor av SAAB aktivism på nätet, på vår vägar, på gator, torg, arbetsplatser, Y name It, det har vi fanimej inte sett sedan 1968 revolutionen!! Och det är inte Svensk massmedias förtjänst, till någon del.

Låt dem sitta på redaktionerna och sura. Har ni lagt märke till att de (journalisterna) mest intervjuar varandra nuförtiden. Om framkrystade teorier som behandlar än det ena, än det andra. För de som har koll på läget, de som kunde ha berättat något i riktiga intervjuer, har redan övergivit dessa charader. Massmedia har inte förstått att det är utanför redaktionerna det händer. Förrän det är försent.

Och då får de litet snärjigt, när verklighetens masskommunikation drar ifrån dem i SAAB-turbo-fart 😉

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng