Sv: Re: V4 1700

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4 1700 Sv: Re: V4 1700

#67299
andypeak
Deltagare

Hej Mats,

har talat med två gubbar som var med när det begav sig på 70-talet (ingen nämnd ingen glömd……).

Din spekulation att anledningen till att ligga lågt med förbättringar på 96:an skulle vara med att få svårt att sälja 99:an och få igen pengarna på de stora gjorda investeringarna stämmer väl med den bild jag har fått. Kanske inte hela förklaringen men detta fanns med som en viktig ingrediens.

Ja, som alla känner till skruvades det friskt med motorvarianter på V4-motorn. Det fanns flera olika förslag på motorkoncept från motorsidan på Saab av vilka flera i princip inte kostade ngt alls att få i serie.

99:an var (och är…..) själva definitionen på en gubb-bil, sen kan ni komma med EMS å xtraljus så mycket ni vill!!

Idag med den konkurrens som finns i bilbranschen skulle man aldrig kunna sälja en bil så länge som man gjorde med 96:an utan kaross- och egenskapsförändringar (läs: förbättringar).

Denna strategi (om man nu kan kalla det så?) var ju en av anledningarna till att Saab nästan gick omkull innan GM köpte hela härket 1990. Då hade man ju inte kommit nån vart med ngn ny bil efter 9000. Istället blev det en ny knapp på insrumentbrädan eller färg på klädseln varje nytt modellår!

Får man skriva så här eller är det att svära i kyrkan?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng