Sv: Re: V4-79 Får inte ur tändningsnyckeln

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4-79 Får inte ur tändningsnyckeln Sv: Re: V4-79 Får inte ur tändningsnyckeln

#40135

nittinian
Deltagare

@nittinian wrote:

Hej !
Helt plötsligt häromkvällen när jag hade varit ute och kört, parkerade hemma, stängde av motor. La i backen för att sedan ta ur tändningsnyckeln, nyckeln gick inte att ta ur…. 😮
Började lirka med spaken och till slut lyckades jag få spaken till ett läge där nyckeln gick att ta ur.
Försökte sedan göra om proceduren, satte i nyckeln, vred på nyckeln och la i olika växlar. När jag sedan la i backen igen och skulle få ut nyckeln var det samma visa, nyckeln går inte att få ur. 🙁 La mig på passagerar sätet, tog tag om växelstången och lirkade tills jag fick ur nyckeln till slut. Det verkar som om något hamnat snett???
Nån som varit med om nåt liknande som har tips på hur detta kan åtgärdas?

/Nittinian

Efter lite analys från undersidan intrumentbrädan och titt hur tändningdlåset går in och låser i växelstångens hylsa. Ja, där var det lite grader och spån ??? Nån tidigare ägare kan ha varit brutal med att slita ur nyckeln ???
Efter lite tryckluftsblås och infettning fungerar det nu att ta ur nyckeln, även om själva proceduren känns lite ” pinne i en lerhög”, att lirka växelspaken inna nyckeln kan tas ut. Det är i alla fall inte tvärstopp. 😀

/Nittinian.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng