Sv: Re: V4 korsinsug ”LS”?

Forum Övrigt SSR V4 korsinsug "LS"? Sv: Re: V4 korsinsug ”LS”?

#126416

rolfl
Deltagare

Hej.

Tyvärr finns inte heller BN insugen kvar. Vi (Växjö Bildelar) tog fram dom i början av 1970 talet tillsammans med en kille i Malmö vid namn Bosse Nilsson- därav initialerna BN.
Jag träffade Bosse för några år sedan men han hade varken gjutformar eller nåt annat kvar.

C/T insugen var total katastrof. Vi väntade på dessa från importröen av CT i många månader. När de väl kom var det århundradets fiasko med förträngningar på 2 rör och S- krökar så man mådde illa. Dessutom var gjutningen under all kritik. Vi monterade några rör (vi hade inte mycket val) och då läckte de som såll. När man fyllde på vatten i kylaren hörde man hur det rann ner i motorn. Några tätades med kylarcement under tryck med en specialgjord ”ekplatta” (som tätning) för att slippa få in geggan i kylsystemet. De blev täta men slängdes snart på soptippen. Vi tog tag i saken och tog fram BN rören tillsammans med Bosse.

Så egentligen finns nog bara gamla Saab rören som fungerar(men där är väl brist också antar jag).

Rolf Linde /tid Växjö Bildelar – numera BSR

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng