Sv: Re: V4 på E85

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4 på E85 Sv: Re: V4 på E85

#98575

olof mogren
Deltagare

Jag bytte mina bränsleslangar för ett halvår sedan då jag misstänkte dem som bov vid mina startproblem (på vanlig bensin). Nu har jag Biltemas slangar, men de har redan börjat spricka, så jag kan inte rekommendera dem. (De hade alltså börjat spricka redan innan jag började köra på E85). Någonstans på etanol.nu, så rekommenderade man slangar av fabrikatet Trelleborg. Jag ska införskaffa och se om de är bättre.

Sen ska man nog ha i huvudet att etanolen löser upp harts-avlagringar som bensinen satt dit, så man ska byta bränslefilter efter inte så lång tids körning på E85.

Angående körning på oljeblandat kanske följande tråd kan vara intressant. SAAB tvåtakt, etanol.nu. Dr står om problem med tvåtaktsolja som inte löser sig i etanolen. Jag tror de föreslår någon vegetabilisk olja.

Angående kallstarterna så tycker jag det låter som en väldigt charmig idé att förvärma bränslet i flottören. Man får väl passa sig dock så man inte lägger på för hög effekt och spränger allt i luften! Glödstift, effektmotstånd, effekttransistorer har diskuterats på kallstartsforumet på etanol.nu. Många kreativa lösningar må man säga!

Kul att också andra blev inspirerade!

/Olof

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng